Moderne stadstuin krijgt groene sierwaarde.

Helmond

Een moderne, onderhoudsvriendelijke stadstuin voorzien van een groen en fris karakter. Zo luidde de wens van de opdrachtgever van deze bijzondere tuin. Aan Lars Bogers Hoveniers de eer om de buitenruimte, in samenwerking met een externe tuinontwerper, te transformeren in het gewenste geheel.

In de bestaande situatie was de tuin volledig bekleed met tegels van 60 X 60 centimeter. Hierdoor had de buitenruimte een vrij eentonige uitstraling. Bovendien zorgde de hoeveelheid bestrating ervoor dat de tuin in de zomer heel warm werd. Hoog tijd dus voor verandering!

In de vernieuwde tuin hebben we gespeeld met hoogtes en aankleding, waardoor er meer variatie is ontstaan in de buitenruimte. In samenspraak met de tuinontwerper hebben we enkele borders verhoogd met volumes van cortenstaal – een mooi materiaal wat direct meer sfeer toevoegt. Hier hebben we verschillende soorten beplanting in verwerkt, welke zorgen voor verkoeling en de tuin voorzien van groene sierwaarde. In het midden van de ruimte hebben we gekozen voor één groot gebaar: de Koelreuteria paniculata, een hoge, meerstammige struik.

Door de gewenste aanpassingen is de vooraf vrij sobere buitenruimte getransformeerd in een fris geheel dat het hele jaar door in bloei staat. Het regelmatige bezoek van vogels, bijen en vlinders geeft de tuin nog meer kleur!

Lars Bogers Hoveniers

Monseigneur-
Verhagenstraat 41
5741 EH Beek en Donk
06 537 00 594
info@larsbogers.nl

Ontwerp • Realisatie • Onderhoud

Home
Over ons
Werkzaamheden
Projecten
Contact

© Lars Bogers Hoveniers - Alle rechten voorbehouden.

Algemene Voorwaarden

Powered by Revived